Privacyverklaring – Go Live Go Travel

Privacyverklaring

Je leest op dit moment van de privacyverklaring van Go Live Go Travel, de reisblog van Esther Kool. Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Go Live Go Travel verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kunt aangeven. Daarvoor is deze privacyverklaring opgesteld.

Contactgegevens

Deze website wordt beheerd door Esther Kool. Mijn website-adres is: https://www.golivegotravel.nl. Voor vragen ben ik te bereiken via info@golivegotravel.nl.

Welke persoonsgegevens worden verzameld en op welke wijze wordt dit gedaan?

Go Live Go Travel verzamelt de volgende gegevens van blogbezoekers:

  • Persoonsgegevens die je invoert bij het geven van een reactie op een blogartikel. Denk daarbij aan een naam en emailadres. Ook wordt er bij iedere reactie automatisch een IP-adres meegegeven. Op de website zal enkel jouw naam en eventuele website zichtbaar zijn. Indien je een Gravatar service gebruikt, zal ook je profielfoto publiekelijk zichtbaar zijn bij jouw reactie. Jouw emailadres en IP-adres zijn alleen voor mij (als administrator) zichtbaar.
  • Gegevens die verzameld worden door Google Analytics aan de hand van analytische cookies. Denk daarbij aan bekeken pagina’s en artikelen, sessieduur, het gebruikte besturingssysteem en browsertype. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens.
  • Gegevens die verzameld worden door de plugin Jetpack (Site Stats). Denk daarbij aan aantallen weergaven en bekeken artikelen en pagina’s.

Verwerking van gevoelige persoonsgegevens

Het kan voorkomen dat een bezoeker jonger dan 16 jaar een reactie achterlaat op mijn website. Op basis van de ingevulde gegevens kan ik niet de leeftijd controleren. Het is daarom aan te raden dat ouders de online activiteiten van kinderen monitoren om zo te voorkomen dat er gegevens verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via info@golivegotravel.nl. Ik zal deze informatie vervolgens verwijderen.

Waarom verzamelt Go Live Go Travel deze persoonsgegevens?

De persoonlijke informatie die jij achterlaat in een reactie, gebruik ik om direct contact met je op te nemen als jij een vraag stelt. Ik respecteer de vertrouwelijke aard van deze gegevens en zal deze persoonlijke informatie niet doorverkopen aan derden.

Ik gebruik Google Analytics voor analytische doeleinden. Ik wil graag weten hoeveel mensen mijn blog bezoeken, vanuit welk land mijn website bezocht wordt en welke artikelen bekeken worden. Met dit inzicht kan ik nagaan hoe mijn website over het algemeen gebruikt wordt. Deze gegevens houd ik bij in Google Analytics. Om te voldoen aan de richtlijnen omtrent privacy en Google Analytics heb ik de volgende aanpassingen doorgevoerd:

  • Go Live Go Travel heeft een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google;
  • IP-adressen worden geanonimiseerd;
  • Google heeft geen toestemming om de informatie uit mijn Google Analytics-account verder te delen met derden.

Hoe lang bewaar ik persoonsgegevens?

  • Reacties: ik verwijder geen reacties onder mijn blogartikelen, tenzij het gaat om hatelijke, discriminerende of commercieel getinte reacties. Dit betekent dat alle reacties, inclusief de verstrekte persoonsgegevens, in mijn WordPress systeem blijven staan. Mocht je liever jouw reactie willen verwijderen? Stuur mij dan een mail via info@golivegotravel.nl.
  • Emails: emails met persoonsgegevens zoals jouw naam en emailadres worden opgeslagen op de mailserver. Ik bewaar deze mails maximaal twee jaar.
  • Google Analytics: de gegevens die via Google Analytics verzameld worden, zijn anoniem en dus niet verbonden aan jouw naam of emailadres. Deze gegevens worden voor maximaal 26 maanden bewaard. Daarna worden ze automatisch verwijderd.

Delen van persoonsgegevens met derden

Jouw privacy is belangrijk voor mij. Go Live Go Travel verstrekt of verkoopt jouw gegevens niet aan derden, tenzij dit nodig is om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Hosting

Deze website en de email van Go Live Go Travel wordt gehost bij Antagonist. Om ervoor te zorgen dat er op een veilige manier met jouw persoonlijke informatie omgegaan wordt, heb ik een verwerkersovereenkomst afgesloten met Antagonist. Verder maak ik periodiek een back-up van mijn website via de plugin UpdraftPlus en Google Drive. UpdraftPlus is enkel het middel om de back-up uit te voeren, zij ontvangen geen persoonlijke gegevens. De back-ups staan opgeslagen op Google Drive. Ik verwijs je naar de website van Google Drive voor het privacybeleid.

Plaatsen van links

Zo en nu en dan plaats ik een link in een artikel naar een andere website dan Go Live Go Travel. Dit doe ik om mijn lezers te helpen met relevante informatie. Deze websites voeren een eigen privacy- en cookiebeleid. Ik ben niet verantwoordelijk voor de wijze waarop andere websites omgaan met persoonlijke gegevens.

Cookies

Go Live Go Travel verzamelt twee soorten cookies: functionele cookies en analytische cookies. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die bij een eerste bezoek aan deze website worden opgeslagen in jouw computer, tablet of smartphone. Ze bevatten informatie over jouw bezoekersgedrag. Wil je liever niet dat deze gegevens tijdens jouw bezoek worden bijgehouden? Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle cookies die eerder zijn opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Op mijn website plaats ik af en toe Youtube video’s, bijvoorbeeld reisfilms die ik zelf heb gemaakt. Dit is ingesloten (embedded) inhoud van andere website. Deze websites kunnen data verzamelen over de interactie met deze ingesloten inhoud aan de hand van cookies.

Wat zijn jouw rechten?

Je hebt het recht om ten alle tijden jouw persoonlijke gegevens op te vragen die bij Go Live Go Travel vastgelegd en bewaard worden. Kloppen je gegevens niet, zijn ze veranderd of wil je niet langer dat jouw gegevens in mijn systeem staan? Dan heb je het recht om jouw gegevens te laten rectificeren of te laten wissen. Dit doe je door mij een email te sturen via info@golivegotravel.nl. Mijn streven is binnen vier weken te reageren op jouw verzoek.

Beveiliging

Deze website is beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Go Live Go Travel privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de URL. Daarnaast is mijn WordPress systeem beveiligd met een tweestapsverificatie. Dit houdt in dat naast een wachtwoord ook een unieke toegangscode ingevoerd moet worden om te kunnen inloggen.

Klachten

Mocht je een klacht willen indienen over de manier waarop ik met jouw persoonsgegevens omga, dan kun je terecht bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Go Live Go Travel behoudt zich het recht om deze privacyverklaring op ieder gewenst moment te wijzigen.