Ik zag deze tag al op de blog van Chantal en Karlijn voorbij komen en ik dacht, dat is een mooie kans om wat meer over de persoon achter Go Live Go Travel te vertellen. Wie is Esther en wat drijft haar op reisgebied? Bovendien leek mij het uitschrijven van deze tag een leuke uitdaging. Ik vind namelijk zovéél dingen leuk! Moeilijk om hierin keuzes te maken…  Ik heb mijn best gedaan en hieronder het resultaat.

1. Zonvakantie / wintersport

Een makkelijke keuze: ZON! Ook al ben ik nog nooit op wintersport geweest, ik heb gewoon het gevoel dat het niet bij mij past. Jaren geleden heb ik een lesje snowboarden gevolgd en na de zovéélste smak op de grond, was ik er vrij snel klaar mee. Snowboard aan de kant, op naar de warme chocomelk. Bovendien ben ik een echte koukleum. Ik heb altijd mijn sloffen naast de bank staan, een sjaal binnen handbereik en een lading zakdoeken paraat.  Een vakantie in de sneeuw lijkt me dus geen succes.

2. Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

Oeh.. vakantie aan de kust is wel heel fijn. Genieten van het strand, de wind en het water. Maar dat moet voor mij niet te lang duren. Drie dagen strand is voor mij genoeg. Dus kies ik toch liever voor een ontdekkingstocht door het binnenland. Oude steden, charmante dorpjes, opvallende kerken / moskeeën / tempels, ik kan er uren naar kijken! Bovendien geeft het binnenland een beter kijkje in het lokale alledaagse leven.

reisdilemma

3. Europees eten / Aziatisch eten

Dit vind ik een moeilijke vraag. Ik ben gek op pasta en pizza en ik reis daarvoor met alle liefde af richting Italië (food heaven for veggies). Italianen maken de meest smaakvolle sauzen, heerlijk! Aan de andere kant ben ik ook echt een fan van pittige Aziatische gerechten. Vooral bij Indische curry gaat het water al in de mond lopen. Azië lonkt! Maar als ik moet kiezen, dan kies is toch echt voor Europees eten.

4. Weg met vriendinnen / weg met partner

Het allerliefst ga ik op reis met mijn vriend. Hij is echt mijn reismaatje geworden in de afgelopen zes jaar. Hij weet wat ik leuk vind om te zien (de lokale cultuur) en ik weet wat hij leuk vind (het avontuur) en we geven elkaar hierin de ruimte. Ik vind het fijn om samen met hem de nieuwste plekjes te ontdekken en achteraf, met een wijntje op de bank, de leukste herinneringen op te halen. Bovendien ben ik serieus lost without him, omdat ik absoluut geen kaart kan lezen. Ik verdwaal overal! En dus navigeert hij mij door een nieuwe stad.

5. Actieve vakantie / luiervakantie

Ik vind luiervakanties zonde van je tijd. Waarom zou je naar Turkije gaan om alleen maar aan het zwembad te zitten? Dan kun je net zo goed in Nederland blijven en naar  je lokale zwembad gaan. Maar goed, ieder z’n ding. Ik vind dat ieder land iets te bieden heeft en ik neem graag de tijd om zoveel mogelijk te zien, te leren en te ontdekken. Dus ja, zeker een actieve vakantie!

6. Azië / Afrika

Op beide continenten ben ik eigenlijk nog niet geweest (ik beschouw Rusland en Turkije toch echt als Europa). Maar al zou ik moeten kiezen, dan kies voor Azië. Afrika trekt mij nog niet heel erg, met uitzondering van Noord-Afrika (Marokko, Egypte) en Zuid-Afrika. Maar ik heb wel de sterke drang om Azië te ontdekken. De tempels van Thailand en Myanmar, de bergen van China en de cultuur van Japan. Ik kan niet wachten totdat ik het allemaal in me op kan nemen.
Update: inmiddels ben ik in Azië geweest (Thailand en Cambodja) en… I loved it! De drang om dit continent verder te ontdekken is alleen maar toegenomen. 

7. Barcelona / Rome

Twee fantastische steden, waarvan ik alleen nog in Barcelona ben geweest. Barcelona is mijn ogen een kunstzinnige stad, zeker door de werken van Gaudí.  Prachtig om te zien, maar ik ben toch echt een geschiedenisnerd. Dus kies ik voor Rome. Deze stad staat bekend als één groot openluchtmuseum. Een stad waar ik me hart kan ophalen. Een stad waar ik toch echt een keer heen moet.

Barcelona spanje

8. Drie weken kamperen / 1 week luxe hotel

Alles behalve kamperen. Ik snap dat mensen kamperen leuk vinden. Je bent buiten, dichtbij de natuur, maakt makkelijk contact met mensen en je hebt de vrijheid om te gaan en te staan waar je wil. Toch is dit absoluut niets voor mij. Dit is wat ik zie bij kamperen: ’s ochtends wakker worden door een brandende zon, lopen naar het toilethok met een wc-rol onder de arm, struikelen over scheerlijnen, ruzie tijdens het opzetten van de tent… Geloof me, ik heb genoeg gekampeerd in mijn leven, waardoor ik weet dat dit voor mij geen vakantie is. Als ik dan toch moet kiezen, dan wordt het een luxehotel.

9. Citytrip / natuurvakantie

Alhoewel ik houd van weidse landschappen, natuur en rust, kies ik toch voor de citytrip. Wellicht ook vanwege mijn hooikoorts, niet altijd een goede combinatie met natuur. Een nieuwe stad biedt zoveel mogelijkheden: cultuur, architectuur, de leukste restaurantjes en bijzondere plekjes.

tag reisdilemma

10. Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

Een wereldreis, alleen al het woord zorgt voor mooie beelden in mijn hoofd. Echt even helemaal weg zijn en niet te hoeven denken aan zorgen op het werk of met geld. Toch kies ik ervoor de wereld te zien in meerdere keren. Ik vind het fijn om elke keer weer te verheugen op een nieuwe reis, terug te komen, foto’s te bekijken en vervolgens weer een nieuwe bestemming te kiezen. Ook kan ik erg genieten van de voorpret. Met een kop thee in mijn hand reisgidsen doorbladeren, blogs lezen en filmpjes kijken. Een heerlijke besteding van mijn zondagmiddag!

11. Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Oeps… dit wordt een hard antwoord. Reizen maakt me blij. Ik leef voor het reizen, ik spaar voor het reizen en ik geniet pas van het leven als ik reis. Een leven zonder reizen? Dat is voor mij een ongelukkig leven.  Daarom kies ik er eerder voor nooit meer mijn vrienden te zien dan nooit meer te reizen.

12. Weg met de auto / weg met het vliegtuig

Reizen met het vliegtuig is voor mij een ontspannende manier om op bestemming aan te komen. Een plaatsje bij het raam, wijntje erbij en een filmpje aan, en zo gaan die uren wel voorbij. Met de auto reizen bezorgt me alleen maar stress. Óf ik verdwaal, óf ik raak in de stress als ik door een drukke stad rijd.

tag reisdilemma

13. Backpacken / cruisen

Beide nog nooit gedaan, maar ik heb wel een duidelijke voorkeur: backpacken. Het lijkt me een avontuurlijke manier van reizen waarbij ik wellicht op plaatsen kom waar ik anders niet had gekomen. Alleen die grote rugzak op mijn rug… die staat me nog niet heel erg aan. In ieder geval lijkt me een cruise niet heel leuk. Het enige voordeel is dat je meerdere steden in een korte tijd kan zien, maar voor de rest lijkt me het leven op een groot schip niet heel interessant.

14. Alles regelen / op de bonnefooi

Graag zou ik ooit nog eens een periode van vier maanden weg willen en dan eigenlijk op de bonnefooi en met een route in mijn hoofd. Tot die tijd moet ik het toch echt doen met mijn vakantiedagen. Hierdoor kan ik maximaal tot  drie/vier weken achter elkaar weg. Dit is een korte periode en ik wil het meeste eruit halen. Ik heb toch een bepaalde route in mijn hoofd, dus leg het liever allemaal vast. Door alles alvast te regelen, scheelt het tijd op de bestemming met het zoeken van hotels, etc.

15. Roadtrip / op één plek blijven

Roadtrip natuurlijk! Dat lijkt me duidelijk, toch? Niets is erger dan twee weken op één plek te blijven hangen, terwijl er nog zoveel meer is om te zien. Ik wil gewoon veel zien om hiermee een goede indruk te krijgen van het land.

Zo, volgens mij is het nu wel iets duidelijker wie Esther is en wat haar drijft. Ik ben benieuwd wat je vond mijn keuzes en wat jij zou kiezen. Laat het weten!

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

5 Comments

 1. Wat leuk dat je ‘m ook hebt ingevuld! Leuk om te lezen, en veel herkenbare keuzes ook. En goed dat je het lef hebt gehad om te kiezen tussen reizen en vrienden. Ik durfde dat niet aan, terwijl ik het in mijn hart met je eens ben 🙂

  • Esther Reply

   Hoi Karlijn! Ja, het was een hard antwoord. Maar je moet gewoon kiezen voor hetgeen waar je zelf het gelukkigst van word, en dat is in mijn geval zeker reizen!

 2. Leuke tag! Ik ben het op veel punten met je eens, behalve het kamperen (I loooooove it) en ik zou liever nooit meer reizen dan nooit meer mijn vrienden zien. Dan maar op zoek naar een andere hobby ;). Maar gelukkig hoef ik die keuze niet te maken haha..

  • Esther Reply

   Hoi Stephanie! Haha gewoon lekker doorgaan met kamperen. Ik weet alleen dat het niets voor mij is!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.