Een nieuw jaar, nieuwe plannen. Want bij een jaarwisseling horen terugblikken, maar ook vooruitblikken. Mijn terugblik op 2014 kun je hier vinden, maar nu gaan we door met het nieuwe jaar. Waar brengt 2015 mij heen op reisgebied? Een deel laat ik over het aan lot (of aan mijn eigen spontaniteit), een deel bepaal ik zelf. Deze reisdoelen wil ik je natuurlijk niet onthouden. Here we go!

#1 Minimaal 1 land in Oost-Europa bezoeken

Je hebt het inmiddels wel gemerkt. Ik heb een voorliefde voor Oost-Europa en Rusland. Logisch ook, daarom heb ik de masteropleiding Oost-Europese studies gevolgd. Daarom heb ik voor mezelf besloten deze liefde niet te verwaarlozen. Want ik moet toegeven, eigenlijk heb ik nog heel weinig gezien van Oost-Europa (shame on me) en daar moet zeker verandering in komen. Daarom is een van de doelen voor 2015 minimaal één keer een trip richting Oost-Europa te maken, al is het maar voor een paar dagen.

Rusland novgorod

#2 Een zomerse roadtrip door Europa

Als ik aan een roadtrip denk, dan denk ik aan vrijheid. Ver weg van de toeristenwereld en gaan en staan waar jij maar wilt. Dit jaar wil ik dan eindelijk mijn eerste roadtrip ooit maken. We denken aan Centraal-Europa, bijvoorbeeld Kroatië en Bosnië. Landen waar ik altijd goede verhalen over hoor en al erg lang op mijn verlanglijstje prijken. Een tentje mee in de auto en laat het avontuur beginnen!

# 3 Back to Asia

Afgelopen september gebeurde het dan, voor het eerst richting Azië. Eindelijk. Samen met mijn vriend maakte ik een prachtige reis door Thailand en Cambodja. Ik heb er echt van genoten en ik ben nog lang niet uitgeblogd over dit prachtige continent. Azië is zo divers, Thailand en Cambodja zijn maar een fractie. Wie mij op Pinterest volgt, heeft wellicht al geraden welk Aziatisch land voor 2015 op de planning staat. Het is… China! Dit land heeft zoveel te bieden. Van klassieke hutongs tot aan uitgestrekte rijstterrassen en karstformaties. Het wordt een hele uitdaging om een goede route uit te stippelen die alles aandoet wat we willen zien. We trekken er gelukkig  een maand voor uit, dus dat moet genoeg zijn. Neem alvast een vooruitblik door mijn Pinterest bord over China te bekijken.

Pinterest china

#4 Reizen combineren met vrijwilligerswerk

Reizen is voor mij werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik leer nieuwe culturen kennen, ik raak ontelbaar vaak verdwaald en ik word hier en daar ook nog eens opgelicht. Allemaal momenten waar ik iets van leer. Het is dat stukje persoonlijke ontwikkeling dat reizen mij geeft. Maar ik wil ook graag teruggeven. Teruggeven aan een land die mij die onvergetelijke momenten heeft bezorgd. Vandaar dat ik dit jaar vrijwilligerswerk wil gaan doen. Ik weet nog niet hoe, wat of waar, maar het staat op mijn to-do lijst. In Cambodja bezocht ik al een lokaal initiatief ten behoeve van straatkinderen en dat heeft me zeker geïnspireerd. Reizen is niet alleen highlights bezoeken, het is ook het land en haar mensen leren kennen en waar je kan ook een beetje helpen.

vrijwilligerswerk

#5 Spaardoel: voor een langere periode weg

Mijn reizen duren maximaal 3 weken. Langer kon ik in het verleden ook niet weg vanwege werk. Maar recente ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat er in 2015 wellicht de mogelijkheid ontstaat om langer weg te gaan. Ik zeg wellicht, want niets is zeker. Alles kan ook zo weer veranderen. Oh.. als ik er alleen al aan denk, dan word ik al blij. De radars beginnen meteen te draaien. Gaan we een maand weg, twee maanden of wellicht nog langer? Welke landen gaan we bezoeken én hoeveel? Kortom het enthousiasme is er al, nu alleen nog het geld. Vandaar dat we een spaardoel hebben ingesteld met een bepaald bedrag in gedachten. En nu zien hoe ver we komen.

Wat zijn jouw reisdoelen voor 2015?

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

8 Comments

  1. Wat een prachtige doelen, fijne reislust! Het moet je vast lukken om een aantal van deze doelen waar te maken. Veel plezier ermee!

  2. Oeh dat sparen voor een langere periode is een goeie! Heerlijk om langer dan 3 weken weg te kunnen! En Kroatie & Bosnië, doen!! Prachtige landen en vooral Bosnië heeft veel indruk op me gemaakt!

    • Esther Reply

      Ja, ik hoop echt dat het gaat lukken! En nog een fijn 2015 toegewenst hè!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.