Tot mijn grote verassing werd ik onlangs door Kirsten en Erick van Travelaar.nl genomineerd voor de Liebster Award. Super leuk! Dankjewel Kirsten en Erick! Ik vond het erg leuk om jullie vragen te beantwoorden.Voor degene die geen idee hebben waar dit over gaat: de Liebster Award is bedoeld om startende bloggers de kans te geven meer van zichzelf en hun blog te laten zien. Iedere nominatie gaat gepaard met een tiental vragen die de vorige blogger voor jou heeft geformuleerd. Na het beantwoorden van deze vragen, nomineer jij ook weer een aantal bloggers en formuleert daarvoor verse vragen. Een mooi initiatief waar ik graag aan meedoe!

liebster award

Et voilà! Bij deze mijn antwoorden.

1. Wat zijn de belangrijkste onderwerpen waarover je blogt?

Mijn blog is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar reisinformatie, reisinspiratie en reistips. Ik blog over bekende en minder bekende bestemmingen. Zo kun je hier de ene week een artikel lezen over Brussel en de volgende week staat er een artikel online over het achterland van Moskou. De belangrijkste onderwerpen die regelmatig naar voren komen, zijn toch wel de niet-te-missen bezienswaardigheden, de mooiste plekjes en reistips.

2. Wat zorgt ervoor dat jij plezier blijft houden in het bloggen?

De reacties van mijn lezers bepalen voor een groot deel mijn plezier in het bloggen. Als ik na een dag hard werken thuis kom en de lieve reacties op mijn blog lees, dan leef ik helemaal op. Het hoeft maar één enthousiaste reactie te zijn en ik word zo blij als een kind. Ik heb mijn doel dan bereikt: iemand inspireren om ook te gaan reizen. Daarnaast word ik ook erg enthousiast door andere reisblogs én het plannen van nieuwe reizen. Dit geeft mij weer inspiratie voor het uitwerken van nieuwe ideeën voor artikelen.

3. Wat is het best gelezen artikel op jouw blog?

Het best gelezen artikel is ‘De chaos van Bangkok’. Met dit artikel wilde ik graag de sfeer van Bangkok beschrijven. Het beeld wat je ziet als je net voor het eerst in Thailand aankomt. De drukte, de scams, de geurtjes. De dingen waar je even door heen moet voordat je de schoonheid gaat zien. En als ik de reacties doorlees, kan ik zeggen dat ik mijn missie heb volbracht.

4. Wat is voor jou de meest bijzondere reis ooit geweest? Wat zul je nooit meer vergeten?

Mijn reis naar Rusland heeft veel voor mij betekent. Het was de beloning voor mijn inzet en prestaties van de afgelopen 5 jaar. Een voltooide WO bachelor & master, een derde taal (Russisch) onder knie krijgen en een huis en werk vinden. Het voelde dan ook als een beloning om eindelijk in het land aan te komen waar je de afgelopen jaren zoveel over had gehoord. Dat moment toen ik voor het eerst op het Rode Plein stond, ga ik nooit meer vergeten.

russia go live go travel

5. Als je drie dingen mee zou mogen nemen op reis en niet meer, welke drie dingen zouden dit zijn?

Poeh.. dat is moeilijk. Ik ben namelijk niet echt een ‘lightpacker’. Als ik echt moet kiezen, dan ga ik het huis niet uit zonder mijn telefoon, stevige schoenen en mijn labello. Mijn vertrouwde S5 heb ik nodig voor foto’s en social media-momenten. De stevige schoenen heb ik nodig, omdat ik zo alle wandel-, hike, sprintomstandigheden aankan. En ik ga nooit de deur uit zonder labello / lippenbalsem / vaseline. Dit is een serieuze verslaving bij mij. En mocht ik onverhoopt alsnog mijn lippensmeersel vergeten, dan koop ik zo snel mogelijk een nieuwe.

6. Als je morgen op reis zou mogen, waar zou je naartoe gaan? (je mag maar één bestemming noemen)?

Ik zou kiezen voor de meest diverse bestemming die er is: China. Je kunt hier terecht voor het historische Bejing met de karakteristieke hutongs, of je dompelt je onder in de metropolen zoals Shanghai of Hong Kong, of je trekt de binnenlanden van Zuid-China in voor het kloosterleven, de karstformaties en de rijstterrassen. Diverser kan bijna niet! Gelukkig is China een van de landen die in 2015 op de planning staat.

7. Wat is jouw favoriete gerecht in het buitenland?

Mijn favoriete gerecht in het buitenland is toch wel de veelzijdige curry met rijst. Ik eet vegetarisch en dus is het vaak even zoeken naar een geschikt eetplekje. Met de wereldse curry kan vrij weinig fout gaan. Het is altijd lekker, je kunt het bereiden met groente en ieder land heeft weer zijn eigen variant. En het mag ook nog eens spicy zijn, daar houd ik wel van!

Curry Asia

8. Wat doe je zoals naast het bloggen?

Naast het bloggen werk ik vier dagen in de week bij een gemeente. Eerst als beleidsmedewerker, maar vanaf januari ga ik aan de slag als projectmedewerker. In mijn vrije tijd probeer ik, naast het bloggen, zoveel mogelijk buiten te sporten. Dit doe ik door te fietsen. Goed voor de conditie, het lichaam en het helpt tegen mijn astma. Een teamsport is niets voor mij en fitnessen geef ik alweer na een aantal weken op. Dus daarom houd ik het voorlopig bij fietsen.

9. Hoe bereid jij je voor op een reis? (lang of kort)

Ik ben een echte fan van voorpret. En daarbij is het internet toch wel mijn eerste bron. Tegenwoordig heb je zoveel websites en blogs die je precies vertellen wat je moet zien (en wat ook vooral niet). Super handig! En voor de langere reizen koop ik een reisgids om ’s avonds op de bank lekker even weg te dromen. Ook zijn deze reisgidsen echte collector items voor in mijn boekenkast.

10. Heb jij wel eens een vakantieliefde gehad?

Haha nee eigenlijk nooit. Als ik vroeger op vakantie ging met vriendinnen, dan liet ik me nooit echt afleiden door jongens. Het was girls time! Lekker met elkaar kletsen, feesten en lachen. Op mijn 18e kwam ik mijn huidige vriend in beeld en 6 jaar later zijn we nog steeds samen.

En de Liebster Award gaat nu naar…

Ik nomineer de volgende personen:

 • Sander en Mariska van Tips Thailand: een inspirerend stel die in augustus 2014 alles in Nederland hebben opgegeven om hun leven te wijden aan het reizen door Thailand. Ik ben benieuwd hoe hun leven in Thailand nu is, vandaar de nominatie.
 • Naline van Stop and Stare: een inspirerende blog die aandacht heeft voor bewust reizen en lokale initiatieven. En niet te vergeten, de site staat vol met prachtige fotografie! Graag kom ik wat meer te weten over de drijvende kracht achter deze blog.
 • Bianca van Food Travel Photography: een mooie blog die eigenlijk pas net ontdekt heb. Daarom wil ik meer weten van de dame achter deze blog, vandaar de nominatie.

Het zou leuk zijn als jullie de volgende 10 vragen willen beantwoorden:

 1. Wanneer ben je begonnen met bloggen en waarom?
 2. Wat is het moeilijkste (qua reisroute, bevolking, taal) land wat je ooit bezocht heb?
 3. Aan welk land ben jij je hart verloren?
 4. Wanneer was reizen voor jou even niet meer leuk (ergste reismoment)?
 5. Wat heeft reizen jou geleerd?
 6. Stel, je hebt de optie om een half jaar weg te gaan en geld is geen probleem, waar ga je heen?
 7. Wat is je grootste ergernis op reis?
 8. Welke reis zou jij nooit maken?
 9. Wie ben jij naast het bloggen?
 10. Wat is je volgende reisbestemming en waarom?

Veel plezier met de vragen. En laat je even weten wanneer je de vragen hebt beantwoord?

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

4 Comments

 1. Jeuj! Super leuk dat je de vragen hebt beantwoord Esther 🙂 Leuk om je zo wat beter te leren kennen! Wat een gaaf vooruitzicht heb je trouwens.. China! Super! Ik blijf je zeker op de voet volgen..

  • Esther Reply

   Jeuj terug! En jij bedankt voor het stellen van die leuke vragen;) Ja ik heb helemaal zin in China, maar ik moet nog even wachten. Het plan is in het najaar te gaan. Ach, dan heb ik iets om naar uit te kijken. Ik blijf jou ook volgen, keep on blogging;)

 2. Ik ken je blog pas net, dus erg leuk om je door deze award beter te leren kennen! China lijkt me erg gaaf, dus ik kijk erg uit naar jullie avonturen. En die verslaving aan lippenbalsem ken ik. Je hebt er een nieuwe volger bij!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.