Een paar weekjes geleden kreeg ik een leuke tweet van Cynthia van Discovering Secrets. Zij nomineerde mij voor de Liebster Award. Leuk Cynthia, dankjewel! Alhoewel dit alweer mijn tweede nominatie is, word ik er nog steeds erg blij van. Voor wie de Liebster Award nog compleet onbekend is, dit is een online award om (beginnende) bloggers te promoten en wat meer over ze te weten te komen. Deze tweede award geeft mij dus een mooie kans om nog iets meer over mijzelf te vertellen. Cynthia blogt in het Engels, vandaar de Engelse vragen. Alhoewel de vragen niet altijd even reisgerelateerd zijn, heb ik wel geprobeerd er een ’travel twist’ aan te geven. Dit is tenslotte een reisblog. Mijn antwoorden kunnen jullie zowel in het Nederlands als in het Engels lezen. Here we go!

1. If you would go on a world trip and you could bring two animals with you, which animals would you bring and why?

Ai, een onmogelijke vraag voor mij. In een fantasiewereld zou mijn antwoord makkelijk zijn geweest: twee grote honden! Het liefst een witte husky (‘snow’) en een bruine labrador (‘choco’). Twee vrolijke kameraden waarmee ik kan rennen, spelen en knuffelen. Maar helaas is dit niet mogelijk. Want wat je nog niet wist, is dat ik hartstikke allergisch ben voor een groot aantal huisdieren. Bij mij thuis vind je geen katten, cavia’s of schattige ratjes. Vissen zouden nog wel kunnen, maar dat knuffelt zo moeilijk met dat glas er tussen. Dus helaas moet ik deze vraag verder aan me voorbij laten gaan.

liebster award go live go travel

Op een afstandje kijken kan geen kwaad.

2. Imagine somebody offers to teach you any kind of dance you want, what dance would it be?

Ik ontdek graag nieuwe culturen en lokale tradities. En bij tradities hoort soms ook een typerende volksdans. Zo zag ik in Cambodja een aantal danseressen de Apsara uitvoeren. Een zeer gracieuze dans waarbij je met een sierlijke beweging je vingers en handen om je heen beweegt. Elke beweging heeft een specifieke betekenis, van huilen tot jaloezie en zelfs ruzie. Allemaal weergeven met één draaiende handbeweging. De Apsara is geen eenvoudige dans. Je moet al je spieren aanspannen en balans houden om zo rustig en gracieus te kunnen bewegen. Allemaal bedoeld om zo met kleine bewegingen eeuwenoude verhalen te vertolken. Het lijkt me fantastisch om zo’n lokale traditie eigen te maken.

3. What is your favorite kinda music to listen to when planning a trip?

In het najaar ga ik een aantal weken naar China en dus ben ik de laatste paar weken druk bezig geweest met het uitstippelen van een route. En natuurlijk gaat dit gepaard met een aantal leuke nummers op de achtergrond. Even Spotify aan en luisteren maar! Zo vind ik het nummer van Maroon 5, ‘Maps’, een zeer toepasselijk liedje voor het plannen van een trip, maar ook ‘Stare into the Sun’ van Graffiti6 en ‘New Slang’ van The Shins vind ik leuke nummers. Eigenlijk alles wat maar te maken heeft met dat heerlijke ‘erop-uit’-gevoel.

China liebster award

4. What is the most satisfying thing you get out of your blog?

Mijn foto’s en herinneringen omzetten in inspirerende posts en hierop positieve reacties krijgen van lezers. Dat zijn de momenten die al die late avondjes bloggend met de laptop op de schoot het helemaal waard maken. Ik ben een echte twijfelaar en ik herlees artikelen soms wel 10 keer voordat ik op die knop ‘Publiceren’ druk. Het voelt dan ook goed om even dat stukje bevestiging te krijgen dat ik op de goede weg zat.

5. If you would only be able to see 3 colors for the rest of your life, what colors would you choose?

Oei, dat is een moeilijke vraag. Ik vind zo veel kleuren mooi en eigenlijk onmisbaar in het leven. Maar als ik moest kiezen, dan kies ik als eerste voor de kleur blauw, want niets maakt me vrolijker dan een blauwe hemel boven mijn hoofd. Een instant lente-gevoel waarbij het tijd is voor speciaalbiertjes, ijsjes en ga zo maar door. Daarnaast mag de kleur groen ook niet ontbreken. Het groen van het gras, de bladeren en de weidse vergezichten. Ik ben eigenlijk een echt plattelandstypje en verkies op elk moment de groene graslanden boven de bruine stenen van de stad. Dat ‘opgesloten’ gevoel vind ik maar niks. En als laatste kies ik voor geel, omdat een accentkleur onmisbaar is in het leven. Bovendien zit de kleur geel in mijn favoriete seizoenen, het geel van de narcissen in het voorjaar en het geel van de bladeren in het najaar.

Liebster award go live go travel

6. If you could have any other nationality in the world, where would you be from and why?

Ik heb van jongs af aan al een interesse gehad voor Rusland en daarom heb ik altijd al Russisch bloed willen hebben. In mijn ogen zijn de Russische vrouwen sterk, trots en zitten ze vol zelfvertrouwen. Ze zijn niet bang, voor niets en voor niemand. Iets waar de Nederlandse vrouwen nog van zouden kunnen leren. Wij zijn maar al te vaak onzeker en teruggehouden. Zo draagt een groot deel van de Nederlandse vrouwen nog altijd zwarte camouflerende kleding en is de mentaliteit ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg‘ alom aanwezig. Jammer, want je mag best een beetje trots op jezelf zijn en dit ook uiten.

7. What’s your favorite drink in summer?

Als ik op een terrasje ga zitten, bestel ik vrijwel altijd een rosébier of een witbier. Een heerlijk licht drankje dat je zo weg drinkt. Maar ook een zoet wit wijntje is altijd welkom. Naast het terrasje zit ik ook graag in mijn eigen royale achtertuin. Net achter de schutting en in de volle zon is het heerlijk vertoeven. Wat muziek in de oren en relax!

8. If you would have been a famous writer, who would you prefer to have been?

Ik vond zelf de film ‘The Kiterunner’ inspirerend van Khaled Hosseini, naar het gelijknamige boek ‘De Vliegeraar’. Dit boek speelt zich grotendeels af in Afghanistan, een land met een moeilijke geschiedenis maar volgens mij wel ontzettend mooi. Ook landen zoals Iran en de Centraal-Aziatische landen fascineren mij. Azuurblauwe moskeeën, Perzische geschiedenis, de eeuwenoude Zijderoute en het overheersend geel van de woestijnen. Bovendien is hier absoluut geen sprake van massatoerisme, dus pure authentieke ervaringen. Ik kijk daarom ook met veel plezier naar 3 op Reis, waar Floortje momenteel door Iran reist. Fascinerend!

iran liebster award

De architectuur van een moskee in Iran. Eén van de foto’s van de getalenteerde fotograaf Mohammad Domiri. 

9. Imagine you would have a time machine, which time and place would you go to and why?

Ik heb het al eens eerder gezegd, maar ik ben een echte geschiedenis nerd. Ik heb zelfs nog getwijfeld of ik niet geschiedenis moest gaan studeren, maar uiteindelijk heb ik besloten het toch maar niet te doen. Als ik moet kiezen voor één interessante periode, dan kies ik voor de Gouden Eeuw. Een tijd vol met ontdekkingslust, dromen en verre oorden. Het schip inladen, koers zetten en op naar het onbekende. Een soort ‘road trip’ gevoel, maar dan via de ruige oceanen. Dit lijkt me een prachtige ervaring om mee te maken.

10. If you had your own personal cook for one night, what would your menu look like?

Ik eet vegetarisch en dus bestaat mijn ideale menu geheel uit vegetarische gerechten. Ik ben een groot fan van de Marokkaanse keuken en dus kies ik als voorafje een frisse couscous met tomaat, komkommer en feta. Het hoofdgerecht wordt een heerlijke combinatie van de Indische met Nepalese keuken. Denk aan momo’s (dumpling), een groentencurry of tomatenchutney. Nepal is hét walhalla voor de vegetariërs onder ons, want Nepalezen eten bar weinig vlees. Ideaal! En als toetje (onmisbaar voor mij) kies ik voor een heerlijke Italiaanse tiramisu. Mijn all-time favorite!

Liebster award desert

Helaas geen foto van tiramisu, maar deze was ook erg lekker!

11. What’s the thing that always manages to make you happy, no matter what?

Reizen, reizen en nog eens reizen! Als reisblogger word ik helemaal happy van nieuwe reisjes in het vooruitzicht hebben. Met een wijntje in de hand heerlijk fantaseren over verre bestemmingen of nieuw te ontdekken steden. Maar ook de kleine dingen in het leven kunnen een lach op mijn gezicht toveren. Denk aan toetjes, kattenfilmpjes, naar de kapper gaan of barbecueën in de voorjaarszon. Ik kan zo genieten van die eerste zonnestralen van het jaar.

En nu…?

Normaal komt nu het moment om nieuwe bloggers te nomineren, maar aangezien ik dit al bij mijn eerste nominatie heb gedaan wil ik het nu anders aanpakken. Ik zet de spotlight daarom op jullie! Ik wil jullie vragen de leukste vraag uit te kiezen en mij (en andere lezers) te laten weten welk antwoord jij zou geven. Laat je meest creatieve antwoord achter in de comments. Ik ben benieuwd!

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

4 Comments

 1. Heel leuk om je antwoorden te lezen Esther! Gelijk even je muziektips geluisterd, de nummers van the Shins & Graffiti 6 geven je inderdaad lekker dat reisgevoel! Om een klein beetje mijn eigen vraag ook nog te beantwoorden ; luister ook eens Metric – the Wanderlust, ook altijd een lekker nummer met dat gevoel! En stiekem blijft MGMT natuurlijk ook leuk…. 🙂

  • Esther Reply

   Dankje Cynthia, jij natuurlijk bedankt voor de nominatie! Ik heb meteen ook even jouw tips beluisterd en die klinken ook goed! Vooral MGMT maakt mooie nummers;)

  • Esther Reply

   Dat is inderdaad een beetje jammer. Toch maar snel die kant op dus!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.