Over Esther

Hi! Ik ben Esther en samen met mijn vriend heb ik in 2019 en 2020 een epische overlandreis gemaakt. Huis en banen werden opgezegd en alle spullen zijn verkocht of gratis weggegeven. Allemaal met het doel om de droomreis van ons leven te maken: over land van Nederland naar Indonesië reizen. Tijdens deze lange reis hebben we de hele afstand per trein, bus en boot afgelegd. We stapten slechts één keer het vliegtuig in, namelijk voor de terugreis. Door de coronapandemie eindigde onze reis in Maleisië en uiteindelijk vlogen we terug naar Nederland.

Niet-alledaagse bestemmingen

Een stap terug, want waar kwam dit grote plan vandaan? Samen met mijn vriend ga ik graag op reis. Zo zijn we samen in Rusland, India, China en Colombia geweest. Reizen geeft me energie, het stimuleert en het opent mijn wereld voor nieuwe prikkels. Ik ben een cultuurmens, struin met liefde kerken, tempels en moskeeën af en leer graag over andere gewoonten en gebruiken.

Esther in Armenie
Go Live Go Travel

Bestemmingen die niet zo bekend zijn bij het grote publiek zijn mijn favoriet. Ik reis graag waar de massa niet komt. Bijvoorbeeld langs de randjes van de Sovjet-Unie door landen zoals Oekraïne, Georgië en Oezbekistan.

Verantwoord & positief reizen

Deze reisblog is een collectie van mijn reisverhalen en foto’s. Mijn doel is om toekomstige avonturiers te inspireren en nuttige tips over prijzen of vervoer te geven. Ik probeer duurzaam en verantwoord te reizen. Dit betekent dat ik vaak met het openbaar vervoer reis, ik eet veganistisch of vegetarisch en ik laat alle entertainment met dieren links liggen. Alle kleine beetjes helpen. Ik geloof er heilig in dat reizen een positieve impact kan hebben, op mij als reiziger en op de lokale bevolking. Ik leer nieuwe dingen, de mensen die ik tegenkom leren ook én verdienen een leuk zakcentje.