Over Esther

Hi! Ik ben Esther en samen met mijn vriend Thieme ben ik sinds mei 2019 vertrokken op wereldreis. Huurhuis opgezegd, banen opgezegd en alle spullen verkocht of gratis weggegeven. Allemaal met het doel om de droomreis van ons leven te maken: over land met bus en trein van Nederland naar Indonesië. Tijdens deze bijzondere overlandreis stappen we geen enkele keer het vliegtuig in. We willen de afstand over land overbruggen om op deze manier het gevoel te hebben echt op reis te zijn.

Niet-alledaagse bestemmingen

Eerst een stap terug, want waar komt dit grote plan vandaan? Samen met mijn vriend ga ik graag op reis. Zo zijn we samen in Rusland, India, China en Colombia geweest. Reizen geeft mij energie, het stimuleert en het opent mijn wereld voor nieuwe prikkels. Ik ben een cultuurmens, struin met liefde kerken, tempels en moskeeën af en leer graag over andere gewoonten en gebruiken. Bestemmingen die niet zo bekend zijn bij het grote publiek, zijn mijn favoriet. Ik reis graag waar de massa niet komt. Bijvoorbeeld langs de randjes van de Sovjet-Unie door landen zoals Oekraïne, Georgië en Oezbekistan. Deze regio heeft mijn hart.

Esther in Armenie
Cat Tien National Park boottocht

Iedere reis die we maakten, had ook logischerwijs een einde. Terug naar huis, terug naar werk. Het kriebelde bij ons om voor een lange periode op reis te gaan. Meer te zien, meer te leren van de wereld. Op een druilerige decemberavond in 2016 hakten we de knoop door. We gaan voor een lange tijd op reis! Mijn blog, gestart in 2014, heet niet voor niets ‘Go Live Go Travel’. Reizen geeft mij het gevoel dat ik leef en het maximale uit het leven haal. Vandaar dat ‘ga leven, ga reizen’ mijn motto is.

Verantwoord & positief reizen

Deze reisblog is een collectie van mijn reisverhalen en foto’s. Mijn doel is om toekomstige avonturiers te inspireren en nuttige tips over prijzen of vervoer te geven. Ik probeer duurzaam en verantwoord te reizen. Dit betekent dat ik vaak met het openbaar vervoer reis, ik eet veganistisch of vegetarisch, ik zuiver mijn eigen drinkwater en ik laat alle entertainment met dieren links liggen. Alle kleine beetjes helpen. Ik geloof er heilig in dat reizen een positieve impact kan hebben, op mij als reiziger en op de lokale bevolking. Ik leer nieuwe dingen, de lokale gemeenschap leert ook én verdient een leuk zakcentje.