Over de blogger

Hallo, een echte reisliefhebber hier! Een aantal jaar geleden heb ik een prachtige overlandreis gemaakt: over land van Nederland naar Maleisië. Tijdens deze lange reis hebben we de hele afstand per trein, bus, taxi, boot en soms liftend afgelegd. We stapten slechts één keer het vliegtuig in, namelijk voor de terugreis. Een doldwaas avontuur met herinneringen voor mijn hele leven. Ik kan me nog goed herinneren hoe verbaasd mensen iedere keer weer waren als we vertelden hoe we in land X waren terecht gekomen!

Reizen is groeien

Een stap terug, want waar kwam dit grote plan vandaan? Ik ben gek op reizen. Het geeft me energie, het stimuleert mijn nieuwsgierigheid en het opent mijn wereld voor nieuwe prikkels. Reizen = leren en ontwikkelen als mens. Ik ben een cultuurmens, struin met liefde kerken, tempels en moskeeën af en leer graag over andere gewoonten en gebruiken.

Kazbegi hiken

Bestemmingen die niet zo bekend zijn bij het grote publiek zijn mijn favoriet. Ik reis graag waar de massa niet komt. Bijvoorbeeld door Oost-Europa en Centraal-Azië door landen zoals Oekraïne, Georgië en Oezbekistan.

Bewust reizen

Deze reisblog is een collectie van mijn reisverhalen en foto’s. Mijn doel is om toekomstige avonturiers te inspireren en nuttige tips over vervoer te geven. Ik probeer duurzaam en verantwoord te reizen. Dit betekent dat ik vaak met het openbaar vervoer reis, ik eet veganistisch (of vegetarisch als vegan lastig is) en ik laat alle entertainment met dieren links liggen. Niemand is perfect, ook ik niet. Ik pak ook af en toe het vliegtuig, omdat ik simpelweg niet alle tijd van de wereld heb. Toch probeer ik altijd alternatieven te bekijken en een bewuste keuze te maken.