Een reis door Roemeens Transsylvanië staat garant voor het zien van prachtige kastelen. Ik bezocht er twee tijdens mijn reis door Roemenië, en het Corvin Kasteel was mijn favoriet. Stel je een sprookjesachtig kasteel voor, eentje zoals in Games of Thrones. Dit kasteel past helemaal in dat plaatje. De statige buitenkant is erg indrukwekkend, maar nog leuker is: het is hier bij lange na niet zo druk als bij Kasteel Bran vlakbij Brașov. In deze blog post laat ik je zien wat je kunt verwachten van het Corvin Kasteel en hoe je een dagtrip organiseert met het OV vanaf Sibiu.

Lees ook: Kasteel Bran: nuttige tips voor een bezoek aan Dracula’s kasteel.

Corvin Kasteel – het grootste kasteel in Transsylvanië

Het Corvin kasteel werd gebouwd in de vijftiende eeuw, op bevel van de Hongaarse militaire leider John Hunyadi. Het bouwwerk deed dienst als gevangenis en fort ter verdediging tegen het Ottomaanse rijk. Twee opmerkelijke details: 1. het kasteel had een berenput, waar gevangenen levend in werden gegooid, en 2. de bekendste gevangene was prins Vlad de Spietser, die hier zeven jaar heeft gezeten. Deze man stond bekend om zijn voorliefde om vijanden op palen te spietsen. Het fort werd uiteindelijk een kasteel, toen Matthias Corvinus (koning van Hongarije & Kroatië) er ging wonen.

Goed om te weten: dit kasteel staat bekend onder vier namen: Hunyadi Kasteel, Hunedoara Kasteel, Corvin Kasteel en de Roemeense naam Castelul Corvinilor. Allemaal verwijzen ze naar hetzelfde kasteel.

Wat is er te zien?

Ren niet direct naar binnen! Neem de tijd voor de buitenkant, want dat is het meest indrukwekkend. Loop van de voorkant naar de zijkant en bekijk het vanuit een andere hoek. Eenmaal op de binnenplaats heb je de keuze uit drie richtingen. Links vind je Knight’s Hall (feestzaal) en Diet Hall (ceremoniezaal). Recht vooruit vind je de kapel en de berenput en rechts staat de Witte Toren. Omdat de buitenkant zo groots is, had ik ook hoge verwachtingen van de inrichting. Helaas is dat een beetje saai, want de zalen zijn leeg. Toch werd er geprobeerd sfeer te maken door muzikanten in te huren die een leuk middeleeuws deuntje speelden.

Wil je meer leren over de gevangenis die hier gerund werd? Volg dan het onheilspellende geluid naar de kelder en bekijk de poppen die de middeleeuwse martelmethodes visualiseren.

Entreeprijs Corvin Kasteel: 30 RON. Ik lees bij anderen dat er een camera ticket is, maar ik heb er tijdens mijn bezoek (2019) niet mee te maken gehad.

Dagtrip Sibiu – Corvin Kasteel met het OV

Voor alle reizigers die afhankelijk zijn van het OV, dit moet je weten over de trip van Sibiu naar het Corvin Kasteel. Bereid je voor op 4 uur heen en 4 uur terug. Een lange reisdag, maar het is te doen. Dit is de route:

  • Trein Sibiu – Deva (3 uur): pak de trein in Sibiu om 08.05 ’s ochtends. Het is je enige optie. Treinticket (enkeltje): rond de 40 RON. Voor de terugreis heb je de keuze uit twee treinen, om 18.02 en 19.22. Ik pakte de eerste trein en had hiermee voldoende tijd voor de dagtrip.
  • Minibus Deva – Hunedoara (30 minuten): pak de minibus naar Hunedoara, ze vertrekken iedere 15 minuten. Loop het Deva treinstation uit, links zit het busstation. Tickets koop je bij de chauffeur, je kunt het niet van tevoren online boeken. Buskaartje (enkeltje): 9 RON.
  • Taxi Hunedoara busstation – kasteel (5 minuten): taxi kostte mij 7 RON. Terug besloot ik te lopen. Het is 20 minuten lopen, vrijwel alleen maar rechtdoor.

Check de treintijden en prijzen op de CFR Calatori website.

Trein naar Deva.
Busstation Deva.
Treinstation Deva.

Tours naar het corvin kasteel

Geen zin in een lange dag in het Roemeense OV? Geen zorgen, je kunt natuurlijk ook gewoon een tour boeken. Kijk hier voor tours naar het Corvin Kasteel vanaf Sibiu, Timisoara en Brasov. Het kost je waarschijnlijk wel wat meer centen, maar je weet zeker dat je er komt.

Overtuigd van hoe mooi Roemenië is? Zou jij dit kasteel willen bezoeken?

Deze blogpost bevat affiliate links. Als jij iets boekt via deze links, dan verdien ik een kleine commissie zonder dat jij er extra voor betaalt. Lees er meer over in mijn disclaimer.

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.