Ik denk graag terug aan de warme zomers in west-Oekraïne in 2015. De zon scheen iedere dag onafgebroken en iedereen leek in een vrolijke bui te zijn. Er werd muziek gemaakt, gedanst en ijs gegeten. En dat tegen een achtergrond van kleurrijke huisjes en imposante kerken. Oekraïne verraste mij. Ik had niet gedacht zo’n vrolijk toneel aan te treffen. Het had net zo goed Tsjechië of Polen kunnen zijn.

Naast ontelbaar veel foto’s te hebben gemaakt heb ik natuurlijk ook gefilmd. Ik wilde dolgraag die kleurrijke geveltjes van Lviv vastleggen, de charmante straatjes van Chernivtsi en het fort van Kamjanets-Podilsky. Ook heb ik een poging gewaagd de vrolijke kanten van Oekraïne te laten zien. De salsadansende stelletjes, de saxofoonspelende jongens en de altijd aanwezige zon. Ze komen allemaal terug in een korte reisfilm. Ik weet dat ik nog nog veel te leren heb op filmmakergebied (note to self: meer stilstaande beelden in plaats van altijd van links naar rechts), maar ik vind het in ieder geval erg leuk om te doen. En uiteindelijk gaat het daar om.

Genoeg woorden. Druk op play en geniet van anderhalve minuut Oekraïense zomer. Laat je me even weten wat je ervan vind?

Meer lezen over Oekraïne

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel", is het motto van Esther. Ze is hopeloos verliefd op al het moois wat deze wereld te bieden heeft. Op Go Live Go Travel combineert ze de liefde voor reizen met haar passie voor schrijven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.