Wie mij op Instagram volgt, heeft de foto’s al voorbij zien komen. Eind januari vertoefde ik namelijk een weekendje in Londen. Ondanks het gure koude weer was het een heerlijk weekend vol met lekker eten, mooie plekjes en leuke mensen. Mijn hoofd zit bomvol met blogpost-ideeën, dus de komende weken verkeer ik in Engelse sferen. Vandaag trap ik de Londen-reeks af met de mooiste wijk van deze stad: Notting Hill. De bekende wijk uit de gelijknamige film ‘Notting Hill’ met zoetsappige acteurs Julia Roberts en Hugh Grant. Maar in het echt is Notting Hill nog veel leuker. Het is een perfecte mix tussen high end en shabby chic.

Pastelkleurige huizen

Als je in Londen bent, ga je natuurlijk naar de Big Ben, je neemt een kijkje bij Buckingham Palace en je gaat op de foto met een English bobby. Ja, ook ik heb dit allemaal gedaan (binnenkort verschijnt hierover een handige en compacte gids). Maar zodra je dit alles hebt afgevinkt moet je ook echt een dagdeel inplannen voor een van de meest lieflijke plekjes van Londen: de wijk Notting Hill. Een wijk die je in één klap in een zoete stemming brengt. Alles is zo leuk, lief en charmant. De zachte pastelkleuren en de Victoriaanse bouwstijl die deze wijk zo kenmerken hebben hier zeker invloed op. Koop een take-away koffie bij de lokale Starbucks en ga gewoon lekker ronddwalen. Pak hier en daar een zijstraatje en verbaas je over de strakke indeling van deze zachte kleuren.

London Notting Hill

Notting Hill London

Portobello Road Market

De zaterdagochtend in Notting Hill staat in het teken van één ding: de Portobello Road Market. Iedereen weet dat. Oke, niet iedereen, want wij hadden geen flauw idee. Wellicht niet genoeg voorbereid, wellicht een beetje naïef. Het maakt niet uit, want hierdoor was Portobello Road Market een van de fijnste verassingen van die dag. Eigenlijk konden we er ook moeilijk omheen, aangezien Portobello Road als een rode lijn door Notting Hill loopt. De kraampjes langs deze weg vormen een lekkere eigenzinnige markt met een vintage sfeertje. En het is niet zo maar een markt, dit is de grootste antiekmarkt in de wereld (als je de winkels eromheen ook meetelt). Er trekt zich hier van alles aan je voorbij, van antiek serviesgoed tot oude camera’s en handgemaakte souvenirs. Zo zag ik diverse retro koffers en vintage wereldkaarten die niet zouden misstaan in een huis van een reisblogger. Maar antiek is zeker niet het enige wat je op deze markt vindt. Ook streetfood is rijkelijk vertegenwoordigd op de Portobello Road Market. Een simpele snack zoals een falafel met humus of ‘Chips on a Stick’ is al snel gevonden. De laatste is een leuke variatie op de bekende Fish & Chips opgerold in een krant. Ook voor tweedehandse vintage kleding kun je hier terecht. Kringloopliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Notting Hill London

Notting Hill London

Je kunt Notting Hill gemakkelijk bereiken met de metro. Pak de Central Line (rode lijn), de District Line (groene lijn) of de Circle Line (gele lijn) en stap uit bij de halte ‘Notting Hill Gate’. Vervolgens kun je simpelweg de bordjes ‘Portobello Road Market’ volgen. Op de zaterdag kun je ook gewoon de menigte volgen. Uiteindelijk gaan we toch allemaal naar hetzelfde.

Ben jij al eens in Notting Hill geweest?

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

6 Comments

 1. Ik ben redelijk vaak in Londen geweest, maar ik moet bekennen dat ik Notting Hill blijkbaar toch niet zo goed ken. Met name de markt klinkt leuk, bedankt voor de tip!

  • Esther Reply

   Graag gedaan Jenny, echt een aanrader voor een volgende keer Londen!

 2. Ah, I love Notting Hill! Wat een fijne post en wat houd ik toch van Londen. Er zijn zo ontzettend veel gave plekken in die stad, en dit is er zeker eentje van!

  • Esther Reply

   Londen is inderdaad zo divers. Notting Hill is slechts een van mijn favorieten, maar deze stad biedt er nog zoveel meer!

  • Esther Reply

   Londen is zo’n leuke en diverse stad. Iedere keer is er weer iets nieuws te ontdekken;)

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.