Food trucks zijn hot! In het buitenland kom ik ze al met regelmaat tegen in hippe opkomende wijkjes. Oude campertjes die razendsnel zijn omgetoverd in keukentjes op wielen. In Krakau spotte ik bijvoorbeeld een rode Engelse bus die omgebouwd was in een mobiele hamburgertent. Maar ook Nederland is dit fenomeen niet ontgaan. De Food Truck Festivals springen dit jaar als paddenstoelen uit de grond. Met liefde zou ik ze allemaal willen afgaan, maar helaas vind mijn portemonnee dat minder leuk. Het eten op zo’n festival is namelijk niet altijd zo goedkoop. En dus koos ik er één: het Food Truck Festival TREK in het Vroesenpark in Rotterdam. Het picknicksfeertje op het gras sprak me al direct aan. Benieuwd hoe het eruit zag? Lees dan verder.

De zon schijnt, geen zuchtje wind en de hemel is strak blauw. Ik had geen betere dag kunnen uitkiezen om naar TREK toe te gaan. Bovendien is de locatie ideaal. Midden in het groene Vroesenpark op steenworp afstand van het Centraal Station in Rotterdam. Maar nog beter dan de locatie is de sfeer. Een gezellige meute jongeren, ouders en kinderen drommen zich een weg langs de food trucks. Er is van alles te kiezen, ook voor de vegetariërs onder ons. Neem bijvoorbeeld een pittige vega wrap of een kokosbal met witte chocola of rum. Bij dit laatste komt de kokosgeur je al van verre tegemoet, heerlijk! Naast het eten kun je ook genieten van de live muziek bij het Podium, of je luistert naar de hits uit de 60’s & 70’s van de ‘Witte Snor’.

Food truck festival rotterdam

Food truck festival rotterdam

O, en had ik al die leuke food trucks zelf genoemd? Die zijn fantastisch! Van kleine schattige campertjes tot uitgebouwde vrachtwagens met dakterrassen. Stuk voor stuk leuk. Neem bijvoorbeeld het kleine ijsbusje van de ‘Wat de pot schaft’. Toen ik dat zag, kreeg ik meteen het ultieme roadtrip-gevoel. Het lijkt me fantastisch om in zo’n oud Volkswagenbusje het onbekende tegemoet te rijden. De achterbank plat, een matrasje erin en gaan!

food truck festival Rotterdam

food-truck-festival-rotterdam

food truck festival rotterdam

food truck rotterdam

Ben jij al eens naar het Food Truck Festival TREK geweest?

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

2 Comments

    • Esther Reply

      Wellicht kun je naar een van de andere steden? Istanbul is in ieder geval ook niet verkeerd!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.