België staat wereldwijd bekend om zijn chocolade. En waar aan chocolade wordt gedacht, wordt vaak aan Brugge gedacht. Toch is een groot aantal van de meesters der chocolade gevestigd in de hoofdstad Brussel.  Het is daarom niet mogelijk Brussel te verlaten zonder een stukje chocolade te hebben geproefd. Maar welke chocolaterie te kiezen? Ik heb een tip: Le Comptoir de Mathilde.

Bij het naderen van de Grote Markt in Brussel kwam ik de een na de andere chocolaterie tegen. Voor mijn gevoel zagen ze er allemaal hetzelfde uit en boden ze ook allemaal hetzelfde aan. Ik miste sfeer, gezelligheid en verleiding voor het oog. Bijna had ik de hoop opgegeven, totdat ik Le Comptoir de Mathilde zag. Het trok mijn aandacht vanwege de smalle voorgevel met een venster waar geen glas in zat. In het venster stonden tientallen stokjes met kleine klompjes chocolade. Er is keuze uit een scala aan smaken: praline, brownie, macarons… Voeg wat warme melk toe en je hebt heerlijke chocolademelk.

Chocolade Brussel

Vervolgens verplaatsten mijn ogen zich naar een nieuwe verassing: manden vol met chocolade bedekt met allerlei lekkernijen: noten, lavendel, bosbessen en kleurige pastilles. Hoe dieper ik de winkel inliep, hoe gekker de chocoladevormen werden. Pizza’s, lolly’s, ipad cases, bouwpakketten, geurolie: alles is te maken van chocolade.

Chocolade Brussel

Chocolade Brussek

Chocolade Brussel

Chocolade Brussel

Een bezoek aan Le Comptoir de Mathilde is een aanrader. De houten kistjes en de afgebrokkelde pleisterlaag op de muur geven de winkel een knusse en unieke sfeer. Bovendien zijn de manden met de grote brokken chocolade een lust voor het oog. Ben je op zoek naar echte Belgische chocolade? Dan moet je niet naar Le Comptoir de Mathilde gaan. Oorspronkelijk komt deze winkel uit Frankrijk. Desalniettemin kan het geen kwaad om even binnen te gluren.

Nog een laatste tip: heb je trek gekregen van dit artikel, maar geen zin om naar Brussel af te reizen? Geen zorgen! Ook de Bijenkorf verkoopt een klein assortiment van Le Comptoir de Mathilde.

Le Comptoir de Mathilde, Boterstraat 17 1000 Brussel

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

3 Comments

  1. Aaaaaah, ik sta op het punt om naar de benzinepomp te rennen voor chocolade! Lekker lekker lekker! Als ik ooit weer naar Brussel ga dan ga ik hier zeker een kijkje nemen!

    • Esther Reply

      Haha, ik krijg zelf ook elke keer trek als ik naar dit artikel kijk!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.