Eigenlijk wilde ik jullie in dit artikel vertellen over Oud en Nieuw in Berlijn, maar bij het bekijken van mijn foto’s kwam ik erachter dat ik maar bar weinig kiekjes op de bewuste avond had gemaakt. Ik was waarschijnlijk te druk met ‘eierpunch’ drinken, berlinerbollen eten en samen met mijn vriend het nieuwe jaar inluiden. Oh well. Eten was sowieso een terugkerende factor dat weekend in Berlijn. Deze stad heeft ook zoveel lekkere eetcafés waar je voor een zacht prijsje een heerlijke burger of quiche kan bestellen. In dit artikel een klein overzichtje van de eetcafés die bij ons in de smaak vielen.

Ontbijt bij Ungeheuer

Ons appartementje lag in de wijk Neukölln. Een multiculti buurt die op het eerste oog niet veel te bieden heeft voor een toerist. Gelukkig had onze AirBnb-host een aantal goede tips om in korte tijd de leukste kanten van Neukölln te ontdekken. Tip nummer één was ontbijten bij Ungeheuer. Een café dat toevalligerwijs tegenover ons appartement zat en we dus niet konden negeren. Op de luie Nieuwjaarsochtend besloten we dan ook niet ver te gaan en bij dit café aan te schuiven. En wat op tafel kwam was niet mis! We kregen ieder een bord vol met lekkere ontbijtsmeerseltjes, kaasjes, salade en fruit en een mandje met warme broodjes. Wow, wat een presentatie! Ik heb nog nooit zo luxe ontbeten, zelfs thuis niet. We hebben zo genoten van deze traktatie dat we op onze laatste dag in Berlijn hier weer zijn ontbijten. Een aanrader dus!

Ungeheuer Berlin

Emser Straße 23

Lunch bij Aunt Benny

Aunt Benny was een tip die ik een tijd terug las bij Eva van Eighty7.nl. De foto’s spraken me direct aan en dus besloten we op de tweede dag in Berlijn hier naar toe te gaan. Het café ligt in een rustig deel van Friedrichshain waardoor je er niet zo snel even voorbij loopt. Toch is dit café een begrip in Berlijn en wordt het druk bezocht. Het wordt gerund door twee Canadezen waardoor het menu een mix is van de Noord-Amerikaanse en de Duitse keuken. En over dat menu gesproken, deze staat groot uitgeschreven op de zwarte krijtmuur achter de balie. Het ziet er leuk uit, maar het is niet altijd even praktisch. De tekst is bijvoorbeeld niet overal goed leesbaar. Wat ik bestelde zag er wel goed uit: een groentequiche met een kleine salade. Een lekkere late afternoon snack. En passend bij de januarikou van Berlijn dronken we er natuurlijk ook een warme chocolademelk bij.

Aunt Benny Berlin

Oderstraße 7

Avondhapjes bij Qua Phe

Weer zo’n tip van een collega-blogger. Dit keer was het Stéphanie van Expeditieaardbol.nl. Zij schreef een artikel over het Vietnamese restaurant Qua Phe. Ik houd van de Aziatische keuken, maar ik heb nog niet zo vaak Vietnamees gegeten. Tijd om daar verandering in te brengen. Meteen bij binnenkomst bij Qua Phe was ik fan van hun interieur. Wat een coole lampen en zitjes! Het deed me denken aan de lampen die ik in de Man Mo tempel in Hong Kong zag (daarover binnenkort meer). Ook het eten werd geserveerd in bijpassende Oosterse stijl: in een rijstmandje en op een bananenblad. Heerlijk, het deed me echt weer terugverlangen naar Azië. Het enige nadeel van Qua Phe is dat ze geen alcohol op het menu hebben staan, en zelf kan ik een goed biertje wel waarderen.

Vietnamese restaurant Berlin

Max-Beer-Straße 37

Snacks bij Markthalle 9

Ik ben gek op sfeervolle cafés, maar ook foodmarkten vallen in de smaak. In Nederland ging ik al naar de Hallen en in Londen bezocht ik onder andere Borough Market. Maar ook Berlijn heeft zijn eigen foodmarkt: Markthalle 9. Eigenlijk heeft Berlijn meerdere foodmarkten die allemaal een cijfer in de naam hebben. Zo zit Markthalle 11 vol met Turkse specialiteitszaakjes en Markthalle 10 heeft een kleine bierbrouwerij. Deze hallen functioneerden vroeger als lokale versmarkten waar buurtbewoners hun groente, fruit en vlees haalden. Tegenwoordig zijn een aantal hallen opgeknapt en getransformeerd in hippe foodmarkten. Hal nummer negen is de bekendste onder de toeristen en dat heeft deels te maken met het evenement ‘Streetfood Thursday’. Wereldse hapjes voor een klein prijsje. Helaas viel de donderdag dat ik er was op Oudejaarsdag en was de hal gesloten. Een paar dagen later probeerde ik het nog een keer en dit keer met succes. Geen streetfood dus, maar ik at wel lekkere hartige taartjes met Indische curry en een groot stuk chocoladecake. Lekker!

Markthalle 9 Berlin

Eisenbahnstraße 42-43

Ben jij al in Berlijn geweest? En heb jij nog toevoegingen aan dit lijstje?

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.