Vergeet Hanoi en Ho Chi Minh City. Wat mij betreft is Da Nang de leukste stad van Vietnam. Niet al te groot, geen massatoerisme, een relaxt sfeertje en een prachtig strand met bijna wit zand. Toegegeven, het water kan best ruig zijn. Niet de beste plek dus om te zwemmen, maar wel een prima spot om te zonnen of te surfen. Qua bezienswaardigheden heeft Da Nang zeker ook wel wat te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vuurspuwende drakenbrug? Maar als je het mij vraagt, dan kom je niet naar Da Nang voor sightseeing, maar om te relaxen én te eten. Ook voor vegetariërs en veganisten is er genoeg aanbod in deze stad. In dit artikel tip ik 7 leuke restaurants en koffietentjes in Da Nang.

Leuke vega(n)-vriendelijke restaurants in Da Nang

ANs – Vegetarian Cuisine

Een van mijn favoriete restaurants in Da Nang! We ontdekten deze plek pas op onze laatste dag in de stad. Heel erg jammer, want ik had graag meer willen proberen. De plek is super sfeervol opgezet met babyblauwe muren en stoelen in alle kleuren van de regenboog. Het menu is ook erg overzichtelijk. Vegan gerechten worden duidelijk aangegeven met een donkergroen cirkeltje. Wij gingen voor de bánh xèo (gebakken pannenkoek met groenten), bánh hỏi thịt nướng (rijstcake met vegan barbecue ‘vlees’ en vegan ‘vissaus’) en verse springrolls. Heerlijk! De prijzen liggen wel iets aan de hoge kant.

Adres: 169F Trưng Nữ Vương.

Chay corner

Voor vegetariërs en veganisten is het woord ‘chay’ eentje om goed te onthouden. Chay betekent namelijk vasten in het boeddhisme. Oftewel, het niet eten van dierlijke producten. Als er in de titel van een restaurant of een gerecht ‘chay’ staat, dan is het vlees- en zuivelvrij. Je moet soms wel nog oppassen met ei (trung). In de buurt van het strand van Da Nang vind je het kleine Chay Corner. Een plek die met name gespecialiseerd is in Vietnamese dumplings. De eigenaar is een super vriendelijke dame die graag nieuwe talen leert. Zo wist ze ook een paar woordjes Nederlands en schreef ze ‘Leuk je te ontmoeten’ op onze bon.

Adres:  154 Nguyễn Thiện Kế.

Loving vegan

Een super schattig roze geverfd restaurant met een 100% vegan menu. Je kunt hier zowel westerse als typische Vietnamese gerechten bestellen. Uiteraard ging ik voor de lokale keuken, want een pizza kan ik altijd eten. We bestelden alle twee een bánh xèo en die viel wederom goed in de smaak. Leuk tentje en goed te combineren met een middagje op het strand.

Adres: 61 Lê Quang Đạo.

The Vegan ramen

Zin in iets anders dan de Vietnamese keuken? Ga dan naar The Vegan Ramen, een super klein café gespecialiseerd in Japanse ramen. Ramen is een pittige noodle soep met groenten en allerlei soorten vlees erin. In dit geval zit er natuurlijk geen echt vlees in, maar mock meats. Vietnam is een super ster als het gaat om mock meat. Je levert dus echt niet in op smaak. Ik ging voor de spicy coconut curry ramen en die was heerlijk!

Adres: 4 An Thượng 11.

Toffe koffietentjes in Da Nang

Normale zwarte koffie is altijd vegetarisch én vegan, dus daarvoor hoef je niet een speciaal tentje op te zoeken. Maar houd je van plantaardige melk in je koffie, dan moet je wel even zoeken. Hieronder een lijstje van de plekken die ik bezocht heb. Sommige hadden sojamelk, sommige niet maar waren wel leuk en sfeervol ingericht.

The Hideout Café

Zoals de naam al zegt, dit café is een beetje weggestopt van de weg en daardoor een lekkere rustige plek. Aan de voorkant zit ook nog eens een mooie groene binnentuin. Op het menu staat sojamelk, dus veganisten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een plantaardige coconut coffee. Je kunt hier ook ontbijten of lunchen én er staan ook vegan opties op de kaart.

Adres: 72 24Nguyễn Văn Thoại.

SIX ON SIX coffee

Nog een verstopt koffietentje op dit lijstje. Als je er voorbij loopt, zou je eerder denken aan een woning dan aan een café. Ook SIX ON SIX serveert koffie met plantaardige melk, dus een prima plek voor veganisten. Het menu is erg westers. Maar als je zin hebt in falafel, dan kun je hier terecht.

Adres: 14 Lưu Quang Thuận.

Doll Coffee

Bij Doll Coffee denk ik aan twee dingen: het vrij aparte poppenthema en de prachtige groene binnentuin. Dit containercafé wordt namelijk omgeven door een groene oase van tropische planten en een grote koivijver. Een ideale plek om even te ontsnappen aan de Vietnamese scootergekte. Koffie is hier prima geprijsd, maar helaas bieden ze geen plantaardige melk. Veganisten komen dus uit bij zwarte koffie.

Adres: 1 Nguyễn Văn Thoại.

Mua Coffee

MUA is een super trendy plek met twee verdiepingen. Het café is vrij open, waardoor de wind er lekker doorheen blaast. Ik raad je aan om een plekje te bemachtigen met uitzicht op de straat. Wij zaten op de bovenste verdieping. Mijn vriend dronk hier een van de beste coconut iced coffees. Ik kan die dus aanraden voor vegetariërs. Helaas hadden ze geen plantaardige melk, dus het is zwarte koffie voor veganisten.

Adres: 28 Châu Thị Vĩnh Tế.

Als ik nog een keer terugkom in Da Nang, dan zou ik de volgende koffietentjes willen proberen: Why Roastery, Wonderlust en The Espresso Station.

Is er ook nog iets te doen in Da Nang?

Ja zeker. Ga bijvoorbeeld naar die vuurspuwende brug die ik eerder noemde. De drakenbrug (Cầu Rồng) is gebouwd ter ere van 38 jaar bevrijding van Da Nang (in 2013). De draak is een belangrijk symbool in de Vietnamese cultuur en staat voor macht, moed en geluk. Let op: de vuurshow vindt alleen in het weekend plaats, op zaterdag en zondag om 21.00 uur.

Naast de brug kun je ook een kijkje nemen bij de roze Đà Nẵng kathedraal in het centrum. Gebouwd door de Franse kolonisten in de jaren twintig, specifiek voor Franse katholieken die in Da Nang woonden. Tegenwoordig wordt de kerk nog steeds gebruikt, maar dan door lokale katholieken.

Een andere aanrader is My Khe Beach, volgens velen een van de mooiste stranden van Vietnam. Langgerekt, schoon en poederachtig zand. Andere leuke strandjes zijn Bac My An en Non Nuoc (20 min. van de stad).

Waar te slapen?

Wij sliepen in een tuinbungalow van het Bolero Garden hostel. Aanradertje, ook omdat het op loopafstand van My Khe Beach ligt. Om in het centrum te komen, kun je bus R16 pakken of een Grab taxi boeken via de app. Slaap je liever in het centrum van de stad? Neem dan een kijkje bij May Home of Delistay. Goed om te weten: de meeste resuarants en koffietentjes zitten in de wijken bij het strand.

Klik hier voor een overzicht van accommodaties.

Door naar Hoi An? Lees je in over de gele bus scam

De meeste toeristen reizen vanaf Da Nang door naar Hoi An. Wij deden dit ook en pakten hiervoor de lokale gele bus (busnr. 1). Deze bus is berucht, want de conducteurs lichten toeristen vaak op. De rit kost 20.000 VND (bagage is gratis), maar toeristen worden gevraagd 50.000 VND te betalen. Wij hadden ons ingelezen (check deze YouTube video’s) en zaten netjes klaar met twee briefjes van 20.000 VND. Zoals verwacht weigerde de conducteur dit aan te nemen en hield vast aan zijn prijs. Dit was de start van het spelletje. De conducteur liep weg, kwam terug, weigerde ons geld, liep weg, kwam terug, weigerde ons geld. Toen hij voor de derde keer terugkwam, nam hij onze biljetten wel aan. Mijn advies: geef niet toe aan de druk en blijf kalm. De conducteur zal boos worden, maar uiteindelijk pakken ze het geld aan.

Bussen worden ook vaak door locals gebruikt als pakketvervoerdienst naar de volgende stad.

Staat Da Nang op jouw radar? Tips voor restaurants in Da Nang? Deel ze in de comments.

Deze blogpost bevat affiliate links. Als jij iets boekt via deze links, dan verdien ik een kleine commissie zonder dat jij er extra voor betaalt. Lees er meer over in mijn disclaimer.

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.