Beijing is een stad van uitersten. Je kunt hier de meest rare hapjes en snacks op straat tegenkomen. Denk aan gefrituurde zeester, schorpioenen op een stokje of gegrilde slang. De dierenliefhebber in mij vindt het verschrikkelijk om dit soort taferelen te zien. Toch is dit onderdeel van de lokale cultuur en dat hebben we maar gewoon te respecteren. Maar niet al het street food in Beijing is vreemd en afschuwelijk om te zien, er zijn ook genoeg lekkere hapjes op straat te vinden. Neem bijvoorbeeld Baozi (gestoomde broodjes met verschillende vullingen), Lao Nai (gefermenteerde yoghurt) of Bing Tanghulu (fruit op een stokje bedekt met suikersiroop). Heerlijk! Ook kent deze stad genoeg leuke cafeetjes waar je kunt genieten van een zelfgebrouwen biertje of een lekker stuk taart. In dit artikel vertel ik je alles over waar te eten in Beijing.

Happen op Wangfujing snack market

Ik ben gek op street food. In Thailand smulde ik er dagelijks van, en ook in China heb ik het nodige geprobeerd. Niet altijd met succes, maar wel erg leuk om te doen. In Beijing stond de Wangfujing Snack Market op mijn lijstje, de bekendste foodmarkt van Beijing. Deze markt vindt iedere dag plaats en is onderdeel van de Donghuamen Night Market. De eetkraampjes zitten wat weggestopt in een hoek van een lange winkelstraat (Wangfuijing straat) en vormen op het eerste gezicht een contrast met de luxe merkwinkels. Toch valt dat ook wel weer mee als je ziet wat de prijzen zijn op deze markt. Zo betaalden wij 25 Yuan voor vijf Baozi, omgerekend €3,50. Niet super goedkoop. Maar ook als je niets koopt, is het nog steeds leuk om de Snack Markt te verkennen. Het schouwspel aan kleuren en geuren blijft leuk om langs te lopen. De markt leeft en bruist en je ziet snacks uit verschillende delen van China verzameld op één plek.

Adres: Wangfujing Street, Dongcheng. Stap uit bij metrostation Wangfuijing.

Beijing street food Wanfujing
Beijing Wanfujing streetfood
Eten in Beijing: street food!

Grillen bij White Tiger Village

Naast street food heeft Beijing ook genoeg indoor hotspots. Eén daarvan is White Tiger Village. Een café dat we eigenlijk per toeval ontdekten. We konden niet zo goed onze weg vinden in Beijing. Het kwam vaak voor dat we de deur uitgingen op weg naar dat ene zorgvuldig uitgezochte café en dan uitkwamen bij een totaal ander café. Zo ook de avond dat we bij White Tiger Village belandden in de Xiang’er hutong. Het was niet erg, want zo ontdekten we per toeval wat Chuanr is. Dit zijn traditionele Oeigoerse vleesspiesjes met komijn, zout, peper en sesamolie. Niet zo interessant voor mij, maar wél voor mijn vleesetende vriend. Gelukkige boden ze ook gegrilde groenten op een spies, pittige soepjes en lokaal gebrouwen bier (A Brewing Co.). Wat ik vooral leuk vond aan dit café was de inrichting. Een mural van een politieagent op de muur, een open keuken met grote gril en gezellige lange eettafels. Zeker een aanrader om hier even langs te gaan.

Adres: 84 Xiang’er Hutong, Dongcheng. Stap uit bij metrostation Beixinqiao.

White tiger village Beijing eten

Zoete traktaties bij Cheese Home

Een diner is niet compleet zonder een toetje. Gelukkig heeft Beijing een aantal heerlijke dessertcafés. Eén daarvan is Cheese Home, een kaaskleurig café dat een breed scala aan zelfgemaakte cheesecakes aanbiedt. En aangezien ik zo’n toetjesfan ben, kon ik dit plekje niet aan mij voorbij laten gaan. Na onze buikjes vol te hebben gegeten bij White Tiger Village stapten we nog even bij Cheese Home binnen voor een zoete afsluiter. Voor een toetjescafé is deze plek trouwens flink van formaat. Je kunt beneden op één van de lange banken plaatsnemen, maar ook op de eerste etage is genoeg plek. De aankleding is sfeervol en gezellig, en ontzettend geel.

Adres: 257 Dongsi Bei Dajie. Stap uit bij metrostation Zhangzizhonglu.

Cheese Home Beijing

Ben jij al eens op de Wanfujing Snack Market geweest? Wat zijn jouw favoriete adresje voor eten in Beijing?

Author

"Don't let your dreams be dreams. Go live your dreams. Go travel".

2 Comments

  1. Leuk! Vooral het contrast tussen klassiek en hip. Vraagje wat betaal je dan voor een cheesecake? gewoon om te vergelijken.

    • Esther Reply

      Hoi Daphne, goede vraag! Een punt cheesecake kost je ongeveer 30 tot 35 RMB (tussen de 4 en 5 euro). Niet heel goedkoop, maar wel erg lekker 😉

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.